Livet

Nu var det visst över en månad sedan jag skrev här, och imorgon blir lillkillen 5 veckor redan! Tiden runt graviditet och bebis är som vanligt väldigt abstrakt. Det känns som att fem veckor är en evighet lika mycket som det känns att han nyss kom till oss. Lika mycket som det känns som att han alltid varit en del av vår lilla familj.
 
Tycker att det går bra och att vi börjar få kläm på det mesta nu. Jag var lite kaxig innan som var säker på att amningen skulle funka, för det blir till stor del ersättning nu. Vi försökte trappa ned på den, vilket gjorde att han inte gick upp i vikt på flera veckor och var allmänt ledsen och skrikig. När vi istället ökade på ersättningen blev han lugn och nöjd, och ökade i vikt. Jag vet inte om det är han som har fel teknik eller om det är mina bröst som är boven i dramat... Det kan hur som helst ha gått väldigt lång tid utan att jag ammar en dag och mina bröst reagerar inte sådär att de blir sprängfyllda och hårda alls. Har även fått ut som mest 20 ml till pump, och efter det känns det som att det är "slut" i bröstet så tror inte bara att det rör sig om att jag inte släpper till pumpen. Har haft dagar då jag suttit konstant och ammat fram och tillbaka från bröst till bröst och fortfarande haft en ledsen bebis och inte känts som att det kommit mer ens på flera dagar av det. Var tuffare än jag trott, har slutat med att jag typ suttit med bebis på ena bröstet och pump på andra medan tårarna bara runnit. Det funkar ju jättebra med ersättning, sambon kan hjälpa till och bebis blir mätt! Börjar kunna acceptera det mer och mer, och det var ju så jag tänkte innan att funkar det inte så funkar det inte, och att jag inte vill stressa. Jag erbjuder fortfarande bröstet dagligen, men fokus mer på mys och närhet än att han ska bli mätt. Känns bäst för alla och nu växer han ju som han ska, vilket är huvudsaken! ♡
 
Rent fysiskt mår jag mycket bättre. Skulle säga att mina foglossningar till 95% är borta nu! Jag kan gå ganska raska promenader nu, typ när man är sen till BVC som vanligt och inte kan gå och strosa hehe... Inga kryckor, jag kan lyfta och böja och komma i och ur sängen - så fantastiskt skönt! Jag tycker även att det är himla härligt att vara ute på små turer med vagnen! Trodde att jag skulle bli en typisk hemmamamma, men nu när jag faktiskt kan gå ut så gör jag det gärna! Skönt att bara vara hemma också såklart, och jag känner fortfarande inte behov av att vara ute och hitta på något varje dag eller så, men lite lagom! Ser jättemycket fram emot att hitta på saker hela familjen i sommar! Får se när jag vågar mig på att lämna stan, än så länge har vi inte varit särskilt långt hemifrån, men nån gång ska man ju våga! Trivs sjukt bra i mammarollen hur som helst, och det är helt underbart att lära känna min son bättre och bättre för var dag som går! Ska bli en ära att följa hans utveckling!
Visa fler inlägg